0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Изграждане на ароматна градина

Една от най-интересните вариации при градинско озеленяване е ароматната градина. Благодарение на огромното разнообразие от прекрасни цветя и цъфтящи храсти можем лесно да се създаде изключителна красота, която можете да оцените не само с очите.

При изграждането на ароматна градина се подбират цъфтящи растения излъчващи силни и приятни аромати. Правилната им аранжировка може да се превърне в много силен акцент на двора, който да покори не само вас, а и всички близки и приятели посетили вашето кътче от рая.

Този вид озеленяване се нарича още градина на пеперудите. Обяснението, разбира се, е лесно. Букетът от аромати и кичести цветове привличат освен хората, жадни за интересни гледки, но и пеперудите и всякакви други насекоми. Така съвсем естествено флората и фауната се обединяват в едно цяло, на което можем да се наслаждаваме с огромно удоволствие.

Изграждане на билкова градина

Все по-модерна и същевременно полезна част при озеленяването е засаждане на различни видове билки сред зелените площи около дома. Билковата градина представлява страхотна комбинация от растения, които се се използват както за лечение, така и в кухнята и същевременно могат да се превърнат в красива и интересна декорация на двора.

Повечето билки и подправки са тревисти растения, но сред тях има и малки храстчета, както и растения с декоративни цветове. Много често плодовете на самите видове могат да бъдат акцент в билковата градина – като вкусните чери доматчета например. По отношение на баграта на листата отново е на лице богат избор, което позволява различни вариации на съчетания.

Билковата градина буквално може да се разположи навсякъде, тъй като не изисква голямо пространство. За да я отделите от другите растения в градината, тя може да бъде аранжирана с камъни. Това ще и придаде по-естествен и интересен вид.

Друг вариант е да и придадете по-геометрична форма или пък да я обградите с жив плет. Възможностите са много, така че да отговорят на индивидуалните предпочитания и виждания на всеки клиент. И черешката на тортата във вашата билкова градина несъмнено ще бъде невероятният аромат, който ще се носи от нея и ще внесе приятно усещане за свежест.

Искате да сте горд собственик на ароматна билкова градина?

Не отлагайте, а се свържете с iGreen.BG – екипа от професионалисти които ще ви помогнат да постигнете целите си!Обадете се сега!