0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Представете си красиви фигури с преливащи цветове, прекрасен акцент в градината ви. Живописната картина с ароматно ухание се постига именно чрез засаждането на цветя. Без никакво съмнение, един от най-красивите елементи са цъфтящите растения и те придават колорит и завършен вид на двора.

Имате възможността да си изберете между цветни фигури и микс от цветя, които да оживеят в прекрасно съчетание с цялостния стил на градината ви. Комбинациите са многобройни и всяка една от тях ще внесе красота и изящество.

ЦВЕТНИ ФИГУРИ

Цветните фигури са важна и може би една от най-пленителните части от услугите за озеленяване на различни обекти. Те са най-често с геометрична форма и се използват в по-представителните части на зелените площи, защото подчертават архитектурата на сградите и създават усещане за мащабност.

Важна особеност при цветните фигури е умението да се съобрази големината им с разстоянието, от което ще се наблюдава. Това е много тънък момент при озеленяването, от който зависи цялостното възприятие на фигурите. Има възможност те да бъдат надигнати, за да отличи замисъла им.

За изграждането на цветни фигури най-често се използват едногодишни или двугодишни цветя с декоративни и ярки цветове. Може да се постигне абсолютно всяко форма, която желаете и сте планирали – овал, квадрат, триъгълник, могоъгълник и пр. Трябва да имате в предвид, че за да се постигне целогодишен декоративен ефект се налага да се подменят цветята всеки сезон.

МИКС ОТ ЦВЕТЯ

Миксът от цветя е подходящ за озеленяването на почти всеки двор. Най-често той представлява комбинация от многогодишни цветя с различна височина, цвят на листата и цветовете. Комбинациите са многобройни, също както и хубавите емоции, които поражда наблюдаването им.

Тук отново има особеност, която всъщност се изразява в умението на специалистите да ви препоръчат такива цветя, които да цъфтят по различно време от годината. Само по този начин си гарантирате колорит и разнообразие през цялата година и съответно ще имате един прекрасен акцент от ранна пролет до късна есен.

Важно е и да се подберат цветя с различни размери. Принципът е следния – в предните части се разполагат по-ниски или пълзящи цветя и по-назад растенията трябва да стават все по-високи. Така визуално се създава прекрасно чувство за подреденост, което да ви радва ежедневно.

Градина с екстензивно поддържане (селски цветя).

Нуждаете се от професионалист в засаждането на цветя?

Има само едно място където ще намерите отлични цени и качество, и това е iGreen.bg – истинските специалисти в озеленяването!Обадете се сега!