0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Често един от елементите, които се използват при озеленяване на двор и градина е жив плет. Ако се чудите защо е така, ние сега ще ви обясним предназначението му

Живата плет е прекрасна комбинация между практичност и декорация. Буквално има неограничени възможности за съчетание със стила на градината. Огромното разнообразие от видове, подходящи за тази цел, прави използването му една от най-приятните и интересни части в изграждането на всяка зелена площ.

Живи плетове – къде е подходящо да ги използваме

Най-често живият плет се използва като визуална преграда. Той може да обособява различни пространства т.е да отделя площи с различно предназначение – беседка, барбекю, басейн, фонтан и пр. Може също да служи за скриване на неприятни гледки или да описва точно границите на градината.

В зависимост от вида на живия плет и съответно неговото предназначение, той може да бъде поддържан, като нисък бордюр или висока жива стена, преграда за любопитни очи. Ако желаете да постигнете по-бързо желания декоративен ефект, можем да ви насочим към бързо растящите представители на живия плет.

Засаждане на видове жив плет за огради – за какво да внимаваме

Важно при подбора на растенията е те да са устойчиви на подрязване. За щастие има огромно разнообразие от видове, които отговарят на това условие. Наред с това е необходимо да се замислите и точно какъв вид жив плет искате да притежавате във вашата градина.

Има вечнозелени, иглолистни, с червени и жълти листа, ниски и високи. Изборът тук отново е изключително богат и трябва да бъде много добре съобразен с цялата концепция, която искате да притежава двора ви.

Ние можем да ви помогнем. Трябва само да развихрим въображението си и да се захванем за работа, за да визуализираме вашите идеи на практика и да създадем красиви кътчета с жив плет идеално пасващи на зелените площи около домът ви.

Нуждаете се от засаждане на жив плет във вашия двор или градина?

Не се колебайте да се свържете с iGreen.BG – лидер на пазара за проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи в София!Обадете се сега!