0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Имате нужда от покривно озеленяване? Търсите топ експерти в областта на изграждането на зелени площи от всякакъв тип? Ние от iGreen.bg сме специализирани в изграждането на бутикови зелени площи за всякакъв тип сгради.

Ние от iGreen.bg разполагаме с многогодишен опит в областта на така нареченото покривно озеленяване и бихме могли да изпълним всяко ваше желание, проявявайки професионализъм, коректност, точност. Зеленият свят около вас подобрява видимо не само емоционалното ви състояние, но и вътрешното здраве.

Покривно озеленяване – къде се използват този тип решения

Идеята за озеленяване на покриви е удобен начин да придадем екзотичен, но същевременно и по-естествен вид на една сграда, която иначе би се сляла със сивия градски пейзаж. Точно това е фокусът на услугата ни, която най-често намира своето приложение при множество типове сгради:Покривно озеленяване в София

 • Търговски центрове и молове;
 • Бизнес и офис сгради;
 • Детски центрове и градини;
 • Болници и клиники;
 • Частни имоти и жилища.

 

Този вид аранжиране на зеленината би могло да бъде извършено, посредством многообразните ниски дървесни и храстовидни растения, цветя и билки, ухаещи на свежест. Най-често биват използвани растения, имащи способността да издържат на променливите климатични условия, като паралелно с това, не се нуждаят от твърде много грижи и поддръжка, които да им бъдат оказвани.

Екстензивното покривно озеленяване е сред предпочитаните от нашите клиенти. Срещат се разнообразни вегетативни форми – мъхове, тревен чим, сухолюбиви растения и други видове. Съществуват няколко вида поддържане на покривната зеленина, в зависимост от тяхната вегетационна форма.

 • Тънкослойно;
 • Със средна дебелина;
 • Дебелослойно.

 

Кои са положителните качества за екстензивното аранжиране на покривната зеленина

 

 • При този вид аранжиране се използват средно между 30 – 40 вида растения, с които бихте могли да създадете интересно оформление;
 • Самото натоварване върху покривната конструкция е в пъти по-малка, отколкото останалите видове аранжиране;
 • Поддръжката е в ниска степен или липсва такава;
 • Имате възможността да създадете такова аранжиране на зеленината на покриви, които са неизползваеми;
 • Изключително евтин и икономичен начин за създаване на зелени площи.

 

Видове

Съществува още обикновено интензивно покривно озеленяване за плоски и наклонени покриви. При него се използват предимно различни форми на диворастящи треви. Самите грижи, които се изискват за поддръжката му, са редуцирани. Представителното интензивно създаване и поддържане на покривната зеленина обхваща онази част от покривите, които са плоски. За този вид аранжиране се прилагат множество грижи, старание и наблюдения. Покривната част следва да притежава висока носеща способност, тъй като тежестта му е голяма.

Проектирането, създаването и поддръжката на зелени площи върху покрива на сградите е един чудесен начин да се докоснем до живата енергия на планетата, за да съумеем да променим визуално-естетичният профил на съвременния град, превръщайки го в продължение на живата природа.

Търсите фирма за покривно озеленяване?

Не се колебайте да се свържете с iGreen.BG – лидер на пазара за проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи в София!Обадете се сега!