0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Един от начините да разнообразите вашата градина или двор е като прибегнете до засаждане на дървета и храсти от съответните декоративни групи. По този начин може да се разчупи обемния облик на всяка зелена площ и да се създаде изключителен колорит.

При засаждането на дървета и храсти от подбраните на по-ранен етап дървесно-храстови групи често се използват дървета с декоративни форма на короната:

  • Плачещи дървета;
  • Кривоклонести дървета;
  • Колоновидни дървета;
  • и т.н.

Те могат да се допълват с огромното разнообразие от цъфтящи, листнодекоративни и вечнозелени храсти. Съчетанието между тях позволява да се създаде истинско разнообразие, което да обогати градината И да гарантира удовлетворението на клиента от услугите по изграждане на зелени площи.

Подборът на цветовете също е от значение за постигане на уникална жива картина. Ярко червено, слънчево жълто, меко зелено и сребристо сиво са само част от цветовете, които могат да се добавят в палитрата на вашия двор.

Какво трябва да знаем при засаждане на дървета и храсти?

Тънкостта при засаждането на дървета и храсти е да се определи, количеството, съчетанието на видовете и посадъчните им места. Всяко едно растение при озеленяването на градината има конкретно място, за да се впише в цялостния стил. Дърветата и храстите не са изключение.

Има особености, които само специалисти в областта могат да различат. Едно от тях е при изборът на фиданки да се съобрази състоянието на кореновата система. За да се хване и развие дръвчето, то трябва да има добре развити корени, без вредители по тях и без болести.

Важно е да се съобрази и сезона. Някои видове изискват посаждането им да се извърши през точно определено време от годината. В последствие отглеждането на дърветата и храстите отново е свързано със определени специфики – поливане, пръскане, зазимяване и други.

Ние като професионална фирма за озеленяване, отлично знаем колко е необходим баланс между професионализъм, познание и грижа. Отделяме внимание на всички детайли, защото точно те създават усещане за завършеност. Чрез засаждането на дървета и храсти можем да създадем за вас една красива и приказна градина. Стига да го пожелаете!

Предпочитате специалист да се погрижи за засаждането на дърветата?

Свържете се незабавно с iGreen.bg – топ фирмата за качествено засаждане, поддържане и озеленяване в бранша!Обадете се сега!