0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Една от най-важните части при работата озеленяване на хотели и сгради е полагането на тревни чимове или така мечтаната равномерна зелена поляна.Защо е важна? Тревните площи са онази част от комплексната визия на една зелена площ, която ще й предаде напълно завършен вид и ще осигури връзката и последователността между всеки един акцент и детайл в нея.Тревни чимове цена

Постигането на перфектната тревна покривка се осъществи чрез затревяване с тревна смеска или ако сте по-нетърпеливи чрез полагането на тревни чимове. Вторият вариант е в пъти по-бърз и се нарича още бързо затревяване.

Тревни чимове – полагане и поддръжка

При полагането на тревен чим, ефектът е мигновен. За ден или два, в зависимост от големината на двора, голият терен може да се превърне в тучна ливада. Тук трябва да споменем, че този вариант е с по-висока цена и специфичен от полагането на тревна смес.

Изборът на тревен чим зависи от някои особености на площта, върху която ще се положи:

  • Вида на почвата – най-подходяща е хумусната. При други видове е наложително да се внесат подобрения на състава й;
  • Местоположението на градината – сенчеста или слънчева;
  • Интензивността на натоварване – на каква степен на утъпкване ще е подложена тревната площ.

Съчетанието на тези фактори ще определи кой вид тревни чимове ще е най-подходящи и от каква трева да е изграден. Създадено е много голямо разнообразие, което да отговаря на спецификата на различните терени за да постигне красив завършек на градината.

Тревна смеска

Затревяването с тревна смеска е по-бавен процес и финалният резултат зависи от степента на поддръжка на зелените площи. При този вид отново е необходимо да се направи анализ на терена и да се подберат тревните видове, които да паснат най-добре на особеностите.

Обикновено се избират няколко сорта треви и от там идва и името – тревни смеси. Предпочитани са видовете, които имат способността да се сгъстява бързо, да образуват плътна зелена пелена и да са устойчиви на коситба. Повече от необходимо е да се избере онова съчетани от треви, което се характеризира с бърза възобновяемост, за да си гарантирате свежа, тучна и красива ливада.

Предимствата на този подход за затревяване са:

  • По-равномерна и плътна настилка;
  • Голяма устойчивост на различни видове болести по тревите;
  • Дълъг живот – при правилна поддръжка се стига до 15 години.

И двата варианта за затревяване имат своите предимства. Ако не можете да прецените кой е подходящият избор за вашата градина, ви съветваме да се свържете с нас. Екипът ни от професионалисти ще ви даде детайлна информация за дейностите по полагане на тревни чимове и подбора на тревни смеси, за да изберете най-подходящото решение.

Нуждаете се от полагане на тревни чимове?

Не се колебайте да се свържете с iGreen.BG – лидер на пазара за проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи в София!Обадете се сега!