0881 00 00 23
office@igreen.bg

от 09:00 до 18:00
пон. - пет.

Защо се нуждаем от дендрологичен проект за озеленяване

Изработката на дендрологичен проект за озеленяване е фундаментална стъпка при проектиране на зелени площи. Защо е така? Отговорът е много лесен – зелените площи в градината ви всъщност са съчетание на живи организми. Те имат своите видови особености и екологични изисквания. Правилното съчетание на растенията е ключовият фактор за успех.

Дендрологичен проект СофияПодценяването на дендрологичния проект, може да доведе до пълен крах на вашите усилия поради пренебрегването на спецификите, които по-късно могат да се окажат сериозно препятствия за реализиране на вашите планове.

В случай, че си позволите да пренебрегнет този етап от проектирането, то същестува сериозен риск да обречете на провал цялото озеленяване на градината и да хвърлите парите си на вятъра с лека ръка. Едва ли някой би искал цялостната му идея за облагородяване на двора или друг тип зелена площ да приключи толкова беславно.

Какво представлява дендрологичният проект?

Целта на създаването на дендрологичен проект е да се определи предварително видовият състав на растителността, която ще се използва при предостоящите дейности  по изграждането на зелните площи. Необходимо е да се постигне връзка между растителните видове, а оттам и цялостния облик на озеленяването. Процеса започва от определяне на количеството дървета, храсти, открити, закрити площи и достига до избора и на прекрасните цветя по алеите.Дендрологичен проект в София от iGreen.bg

Този проект осъществява една много важна функция – позволява ви да изберете сред онези растителни видове, който отговарят на най-точно на заобикалящата ви околна среда и климат. Друго изключителното значение на един дендрологичен проект се поражда от факта, че благодарение на него определяме разнообразната линия на озеленяването чрез използване на ниска и висока растителност.

Създаването на целия колорит на градината ви се осъществява, чрез използването на растения с различена багра на листата или чрез буйно цъфтящи видове. Определянето на акцентите, важни за всеки двор, като се използват интересни, а понякога дори приказни растителни сортове.

Като професионалисти, ние трябва да се погрижим да създадем такова озеленяване в градината, че да ви осигурим красиви живописни картини целогодишно. Стремежът ни е да съчетаем по идеален начин изградената флора по такъв начин, че през всеки сезон да има красив акцент. Именно изработката на дендрологичен проект ни позволява и ни дава свобода на действие, което да изпълни мечтата ви за идеалната градина.

Нуждаете се от професионално изработен дендрологичен проект?

Не се колебайте да се свържете с iGreen.BG – лидер на пазара за проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи в София! Обадете се сега!