Разберете как да се отървете от голият охлюв

Чудите ли се как да се преборите с голия охлюв? Ето няколко съвета, които да ви помогнат да се справите с тази неприятна за всяка градина напаст.

Градините са онази част от домовете ни, която успява да ни предложи приятно, уютно и спокойно място за отдих. Осеяни с красиви цветове и приятно ухание, те са в състояние да ни пренесат в един по-различен свят, където липсват тревогите, задълженията и забързания начин на живот. За да изглеждат вашите градини толкова тучни, подредени и красиви, то от вас се изисква да полагате не малко грижи и старание, и, разбира се, да елиминирате всички вредители. Знаете ли, че голия охлюв е изключително опасен за правилното функциониране на градините? Разберете как да се отървете от голият охлюв.

Голият охлюв – основен вредител на вашите растения

Голите охлюви са крайно вредни за вашите красиво създадени градини. Само за няколко часа те са в готовност да унищожат всичко, което се намира в надземната част. Първото и най-важно за вас, което се изисква да направите, е да създадете естествен контрол за малките вредители, изглеждащи безопасни на пръв поглед. На вас се пада отговорността да подобрите качеството на почвата, да привлечете гущерчета, птици, както и да направите качествен подбор на растенията.

На пазара се предлагат какви ли не препарати, които са в състояние да елиминират нашествията на голите охлюви в дворното ви пространство. Можете да откриете специални пластмасови венци, с които да обградите растенията. Декоративните храсти и растения също вършат перфектна работа.

За голите охлюви, както за всички останали вредители, има храни, които в никакъв случай не са сред предпочитаните им. Нашите нападатели стоят далеч от лютите чушки, горчицата и чесъна. Ако желаете да ги отпратите, без да има пострадали, то ние ви съветваме да впръсквате тези миризми и по този начин да ги отблъсквате.

Някой хора смятат за достатъчно ефективно впръскването с кофеин в листата на растенията. За да се получи ефикасен кофеинов разтвор, то съотношението е следното: разтворете двойна доза кафе в чаша с вода.

Има и по-строг начин, който много от вас ще приемат за нехуманен при борба с голия охлюв. Прахообразната вар, например, успява за броени секунди да превърне в пепел всеки един гол охлюв, решил да унищожи вашите растения. На пазара ще откриете множество средства за химична борба с голите охлюви. Това е мярка, която ние вис съветваме да прилагате в много крайни случаи.

Погрижете се за красивата визия на вашите дворове и градини и полагайте нужните грижи и старания по поддръжка ежедневно. Ако не разполагате с компетенции или свободно време, то бихте могли да се възползвате от услугите на професионалисти, практикуващи този вид дейност дълги години. Вредителите унищожават вашите красиви растения – не позволявайте това да се случва.

Все още няма оценка!