Неповторим жив плет от iGreen.bg

Живият плет най-често служи като ограждение на вашето дворно пространство или подчертаващо акцента на вашата китна и тучна градина. Редица растения намират широко приложение при изграждането на този вид зелена и свежа стена. Мнозина от вас използват живия плет като защита, която ги предпазва от погледа на случайните минувачи.

Как да се сдобием с ограда от жив плет

Живият плет, сам по себе си, представлява една добре обогатена със зелени нюанси ограда. Тя би могла да бъде създадена от множество разнообразни растения и храсти, които се различават по форма, големина, височина и други белези.

  • Висок жив плет – той се определя в зависимост от височината на растенията. Най-типичните са: бамбук, козя върба, бук, габър и много други;
  • Средновисок жив плет – чемшир, кисел трън, спирея, туя и други;
  • Нисък жив плет – лавандула, чемшир, туя и други;
  • Вечнозелен жив плет – този, на който листата му не губят своята свежест и целогодишно ви даряват със зеленина и свежест: туя, чемшир, тис и други видове растения;
  • Цъфтящ жив плет – за направата му се използват растения, храсти и дървета, които обагрят вашите дворове с цветове през определен период от време. За да се сдобиете с такъв вид ограда, то вие се нуждаете от следните няколко вида растения, сред които да подберете няколко от тях или всички заедно: хибискус, японска дюля, лавандула, потентила и други;
  • Бодлив жив плет – някой от вас го предпочитат сред останалите, тъй като той е в състояние да ви предпази максимално и ефективно от вредители, които нарушават хармонията и спокойствието в дома ви. Освен това са стопер и пречка за навлизане на бездомни кучета и котки на територията на китната ви градина. За изграждането на този вид плет се използват следните няколко вида растения: кисел трън, японска дюля, пираканта.

Видове живи плетове

Живият плет е красота, която нанася очертания на вашата градина или дворно пространство. Освен това, той притежава свойството да дарява на човек нотки на свежест и ухание, в зависимост от това от какъв вид растения е изграден той. Най-популярните видове живи огради са следните няколко:

Лигуструм

Той е един от най-непретенциозните видове, които служат за очертание на имуществото ви. На пазара се предлагат няколко разновидности, листата на които са изпъстрени с бяло и зелено. Имате възможността да създадете плътна и красива ограда, която ще ви скрива максимално от погледа на всеки един, намиращ се от външната част на вашия имот.

Бук

Той създава една непробиваема на пръв поглед ограда, листата на която не окапват дори и през зимните месеци. Височината е средна. На пазара се предлагат разнообразни видове, сред които да подберете желания от вас.

За да бъдете очаровани от ограда, създадена от жив плет, то най-добре би било да се възползвате от услугите на фирма, занимаваща се професионално с озеленяване. iGreen.bg са лидери на пазара, които несъмнено ще ви гарантират несравнимо качество, на изключително конкурентни цени. Не губете излишно време, а създайте шедьоври с вашите дворове, на които да се наслаждавате перманентно.

Все още няма оценка!